26 sept. 2013

FESTES 2013

     Si l'any passat, primeres festes dels Cavallers de Llúria van ser espectaculars per a tots els membres de la filà, aquest any no hem volgut abaixar el llistó i de la mateixa manera ho hem disfrutat.
     Ací teniu una mostra.

 
3 D'AGOST. DIA DELS COMPTES.
 

 
 
 
 
 
5 D'AGOST. DINAR DEL PEIX.
     El dilluns, primer dia de la setmana festera i per a començar  amb forçes les festes que ens venien damunt, vam preparar un dinaret, el dinar del peix, que ens va preparar el nostre amic i encarregat de donar-nos de menjar en festes Marcos Giner.  El dinar va estar amenitzat pels amics de la colla  Mal Passet que es van allargar fins ben entrada la vesprada, des de marxes mores passant per cristianes, pasdobles i inclús música paxangera van fer un començament de festes immillorables.
 


 
 
 9 D'AGOST. HIMNE DE FESTES
     Obrint el pas a la filà i seguint al nostre estendard, la Banda Instructiva Musical d'Alfarrasí va ser en esta ocasió i que així siga per molts anys la banda oficial de la filà. Tot seguit i amb moltes ganes de festa, baixaven tots els membres de la filà grans i menuts amb la samarreta lluint l'escut que ens agermana principalment els dies de festa.
     Des de ací volem  felicitar i donar l'enhorabona al director del Himne de Festes d'aquest any, el mestre i  amic Hipòlit Agulló que per diversos motius el considerem com un mes en la familia dels Cavallers de Llúria.
  
 
9 D'AGOST. NIT DE L'OLLA.
     Una vegada en la filà, després de l'himne de festes ens esperava el sopar, la típica olleta, que a pesar que alguns no volem perquè fa calor, hi ha altres que repetixen.
     Com es costum a la majoria de les filaes, els dianers van fer un assaig de la girà de l'esquadra per veure si sabíem la lliçó, i efectivament ens va eixir brodada i encara quasi amb el sopar en la gola, vam eixir com a coets per pegar la volteta
 
 


 
 
10 D'AGOST. PRIMERA DIANA.
     Amb l'estrena del nou pasdoble "13 CAVALLERS" de Santi Revert, vam arrancar la primera diana de 2013. Cal dir que tots els que vam participar a la primera diana vam disfrutar molt i ens vam emocionar amb esta peça. Felicitem de nou al seu autor Santi Revert i també donem les gràcies als dos dolçainers Hipòlit Agulló i Gabri Francés que ens van acompañar en tota la diana.
     El titol fa referència als 13 Cavallers de Llúria que cada any arrancaràn la primera diana al nostre ajuntament. Per a esta ocasió va ser Ernesto H. Ferrándiz l'encarregat de arrancar la diana junt als altres 12 cavallers i que com a novetat després de girar l'esquadra a les autoritats, vam eixir de la plaça en  formació de fondo de quatre o en esquadró per recorrer tot el casc antic de la vila.

 


Girà de l'esquadra a la bandera cristiana.
 
 
 
Maria Sanchís al capdavant de l'esquadra per la part antiga del poble.

Arrancà al passeig davall el comandament d'Ada Calvo.


Esteban Puerto formant pel passeig.

Girà a la bandera mora.

Eva Cuesta encarregada de formar per acabar la primera diana enfront de Sant Hipòlit.

 
 10 D'AGOST. ENTRÀ
     Després de una sessió de maquillatge, amb les dos esquadres correctament equipades amb l'escut de llagrima amb la creu i el nostre alcasser i la destral com armament, i com a formadors Carla Ferrándiz en la primera esquadra i Ada Calvo en la segona, arranquem l'entrà amb la nostra peça "Cavallers de Llúria" autor Francisco Valor. Precedint a les esquadres, els portadors del nostre estendart i la més xicoteta de la filà, Aina Cuesta Vilaplana, i tancant el nostre pas, una carrossa amb el cop, Lourdes Vicent i tota una mostra del proxim futur de la filà, xiquets, jovens i algún que altre majoret.
 

 Arriba el torn de Francisco Valor
 
de Luis Valor

de Anna Cortés
 
 
La carrossa que sembla que s'ho pasen molt bé.


 
I arriba el torn de Mª Nieves i Juan Carlos "Kawa" per preparar les esquadres per girar-les davant la tribuna d'autoritats.
 
 


 


 
Esquadres en procés de girar.

 
 
 

 
 

 
 
11 D'AGOST. SEGONA DIANA
     Al ritme del pasdoble de Gustavo Pascual "Paquito el Xocolatero" i baix les ordres dels formadors infantils Arantxa Ferrándiz i Carlos Ferrándiz vam arrancar la segona diana xiquets i majors des de la plaça de l'ajuntament.

 

Torn d'Ernesto Benavent per formar un ratet.

 
 
11 D'AGOST. OFRENA I PRESENTACIÓ D'ARMES.
     Amb la companyía de la colla Mal Passet vam fer l'ofrena a Sant Hipòlit i immediatament després a casa Toni Vilaplana vam tindre un "Relaxing Mojitos i Aigua de Valencia" amb dolçaines i tabals. Una volta acabada la misa en honor al patró vam cumplir amb l'acte de presentación d'armes als carrecs per anar a continuació a dinar a la filà.
     Va ser de nou la colla Mal Passet la que ens và amenitzar el dinar i la resta del dia.
 

Regal de la filà als publicadors 2013.

 
 
11 D'AGOST. PROCESSÓ
     De nou i amb un ritme diferent, la filà Cavallers de Llúria vam estar acompanyats per Mal Passet, amb la peça La Batalla de Sant Hipòlit de Xavier Richart i amb la uniformitat que dignifica este acte i que deuriem portar totes les filaes segon diuen els estatuts..
 
  
11 D'AGOST. RETRETA
     Amb l'ambientació d'esportistes de futbolí i amb les seues animadores, les dolçaines i tabals de Mal Passet, van posar la marxa ideal per disfrutar d'una bona nit de retreta.
  
12 D'AGOST. ALARDO.
     Després d'un bon caldo de putxero i una bona paelleta a alba per recuperar forçes, es vam dirigir cap a la serra per a començar a disparar i defendre la vila del bandol moro.
 
  
 
FINS L'ANY QUE VE.
 
     *Agraím a Pepe Milán amic d'Elda i a tots els que ens han facilitat fotos per a tindre un bon record en la filà.
 
Gràcies.
 

 

    

 


 
 

 


 
 
 
 
 
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario